az Alba Regia Egyetemi Kar dékánja

2019.03.12. 07:30

A mérnöki kamara tiszteletbeli tagja lett Györök György

Méltó keretek között ünnepelték meg a Magyar Mérnöki Kamara újjászületésének 30. évfordulóját a mérnökök Budapesten, a Duna Palotában. Györök György, az Alba Regia Egyetemi Kar dékánja is elismerést kapott.

FMH

Györök György (jobbra) és Szepes András, a megyei mérnöki kamara elnöke a díjátadó ünnepségen Fotó: kamara

Az eseményen a Miniszterelnökséget Füleki Zsolt helyettes államtitkár képviselte, az ÉVOSZ nevében Koji László elnök jelent meg, s számos nagy vállalat vezetője, több egyetem dékánja is megjelent. A Himnusz és a köszöntők után Nagy Gyula elnök tartott visszaemlékezést a 95 évvel korábban alakult Budapesti Mérnöki Kamaráról, illetve a 30 éves kezdeményezésről, mely végül elvezetett az országos kamara újjáalakulásához. Érdekes színfoltként az előadást megszakítva kapott szót Hajtó Ödön, a kamara alapító elnöke, akinek múlhatatlan érdemei vannak az 1989-es kezdetek előkészítésében és végrehajtásában, és aki a hivatalos megalakuláskor az első elnöke lett az új szervezetnek. Érdekes, személyes emlékeket elevenített fel a hallgatóságnak arról, milyen feladatokkal kellett megbirkóznia e munka során.

Györök György (jobbra) és Szepes András, a megyei mérnöki kamara elnöke a díjátadó ünnepségen
Fotó: kamara

A ünnepség második részében adták át az idei kitüntetéseket. Az életműért járó Mérnök Aranygyűrűt M. Csizmadia Béla okl. gépészmérnök kapta. Többen megkapták a Zielinszky Szilárd-díjat (a névadó az 1924-es alkuláskor lett a Kamara elnöke).

A Magyar Mérnöki Kamara Tiszteletbeli Tagja elismerést olyan személyek kaphatják, akik sokat tettek a mérnökség érdekében. Emiatt kapta meg idén többek között Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja, aki a mérnökképzésben végzett kiemelkedő munkát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában