A dokumentumokat meg kell őrizni!

2021.02.05. 16:00

Megérkeznek az összesített igazolások február közepéig

Feb­ruár közepéig mindenkinek meg kell kapnia a tavalyi jövedelme és esetleges önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat.

FMH, V. Varga József

Határidők, teendők a bevallási tervezettel kapcsolatosan

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezek alapján ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és érvényesíthető az adó-visszatérítés – tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A munkáltatók, kifizetők úgynevezett összesített igazolást állítanak ki a dolgozóiknak a tavalyi kifizetésekről, juttatásokról (M30-as igazolás), valamint – ha volt ilyen – a kedvezményre és rendelkezésre jogosító összegekről. Az összesített igazolást idén február 1-jéig, a kedvezményekre, rendelkezésekre jogosító igazolást pedig február 15-éig kellett, kell mindenkinek megkapnia. A dokumentumokat az elévülési idő lejártáig meg kell őrizni, mert március 15-e után, amikortól már megtekinthető lesz a NAV által elkészített adóbevallási tervezet, ezek alapján egyeztethetők az adatok, illetve érvényesíthető az adó-visszatérítés.

Határidők, teendők a bevallási tervezettel kapcsolatosan
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A NAV eSZJA-oldalán már minden szja-bevallási információ elérhető, illetve folyamatosan közzéteszik az aktuális tudnivalókat, a bevallási tervezettel kapcsolatos határidőket és teendőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában