Frissen Fejérből

2021.08.26. 15:51

Új gyárat adott át a Continest Technologies Zrt. Székesfehérváron

A Continest Technologies Zrt. magyar tulajdonú vállalat 2017 óta gyárt és fejleszt összecsukható konténereket. Gyárátadó ünnepségére a csütörtöki napon került sor, ahol többek között beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszer is.

Déri Brenda

20210826 Székesfehérvár, Continest Technologies, gyáravató, megnyitó, gyárlátogatás. Szijjártó Péter, Róth Péter, Vargha Tamás, Törő Gábor, Kiss-Márton Vidor vezérigazgató, Andy Moss alapító, Tegzes Dániel strat.ig. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepi átadást Tegzes Dániel stratégiai igazgató kezdte köszöntőbeszédével, ezt követően aláírták az együttműködési megállapodást a Continest Technologies Zrt. és a Cube International Ltd. között, melyet Kis-Márton Vidor vezérigazgató és Andy Moss ügyvezető elnök írt alá.

– Nagyszerű dolgok születését ünnepelhettük itt az elmúlt időszakban. Hálás vagyok, amiért az én városomnak Székesfehérvárt nevezhetem és büszke vagyok, hogy itt mennek végbe ezek az igencsak nagy horderejű fejlesztések – mondta Vargha Tamás országgyűlési képviselő.

Szijjártó Péter elmondta, hogy az elmúlt másfél évben mindannyiunknak komoly kihívásokkal kellett szembenéznünk. Elsősorban a világjárvány okozta egészségügyi terheltséget hangsúlyozta, majd a gazdasági nehézségeket. Kiemelte továbbá, hogy Magyarország mindkét esetben az élen járt a problémák kezelésében, mind Európában, mind pedig globális szinten. Erről tanúskodik az is, hogy amíg a televízióban a határon túli gyárak sorozatos bezárásáról és csődbemeneteléről hallhattunk, addig a Continest nemhogy megsínylette a járványhelyzet okozta következményeket, hanem üzembe helyezte az első mobil COVID-19 mintavételi pontot.

Az eseményt szalagátvágással zárták, melyen Kis-Márton Vidoron, Tegzes Dánielen, Szijjártó Péteren, Varga Tamáson kívül részt vett Törő Gábor országgyűlési képviselő, Róth Péter Székesfehérvár alpolgármestere, Kovács Éva társtulajdonos és Kövessyné Pogány Krisztina pénzügyi és operatív igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában