Segítségre van szükség

2023.10.11. 15:51

Klímára gyűjt Pátka, hogy ne kelljen teljesen bezárni a művelődési házat

A téli időszakra készülve kér segítséget a pátkaiaktól az önkormányzat. A művelődési ház számára szeretnének hűtő-fűtő klímát szereltetni. Már egy nap alatt is jelentős támogatás érkezett a felhívásra.

S. Töttő Rita

Az Ivánka-kúria, ahol ma polgármesteri hivatal és könyvtár működik, de a közelben van a művelődési ház és a tájház is

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Kedden tette közzé a felhívást Nagy Dániel, Pátka polgármestere, hogy a helyi művelődési ház téli üzemeltetésével kapcsolatosan segítségre van szüksége a településnek. Az érintett - Pénzügyi, Településfejlesztési és Ügyrendi Bizottság – hétfői ülésén ugyanis kiderült: az épület gázfűtése túl nagy anyagi teher lenne a téli időszakban, amelyet nem tud vállalni az önkormányzat, ezért vagy be kell azt zárni vagy pedig a gázfűtés kiiktatásával más megoldást kell keresni.

Mint a pátkai közösségi oldalon közzétett közleményből kiderül, alternatív megoldásként két hűtő-fűtő klímát szereltetnének a művelődési házba, amely a téli programok idején nyújthatna megoldást.  Ám ez a lehetőség is, az előzetes kalkulációk szerint legalább 800 ezer forintba kerül. Az idei büdzsében ez a kiadás nem szerepel, így arra kéri a polgármester a helyieket – lakosságot, civileket, vállalkozásokat -, hogy aki teheti, járuljon hozzá a költséghez. Ez – mint fogalmazott – a településen lakóknak mindössze 300 forintjába kerülne. A kiadáshoz hozzájárulnak a bizottság képviselő tagjai, az alpolgármester és a polgármester is.  Ezzel a költségek fele már össze is gyűlt, a keddi felhívásra pedig egy nap alatt máris közel 100 ezer forintot adtak még hozzá a helyiek. A klíma kialakításához tehát már csak a költségek harmadát kell összegyűjteniük a pátkaiaknak.

Ezt a Pátka Község Önkormányzata letéti számlájára várják köszönettel, a 11736082-15362986-06530000 bankszámlaszámra (megjegyzés rovatban feltüntetve: „közösségi ház klíma”). Ha sikerül összegyűjteni az összeget, akkor nem marad el a karácsonyi ünnepség, a szilveszteri bál és a farsang sem a következő időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában