Emelés

2024.03.22. 14:00

Bérfejlesztés a fehérvári gyárban

A tavalyi év bérfejlesztése után újabb emelésről állapodott meg március 21-én a Denso fehérvári gyára és a LIGA Szakszervezet.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-archív

Tavaly 23 százalékos béremelést jelentett be a Denso fehérvári gyára, melyet az idei évben újabb fejlesztés követ – jelentette be a LIGA Ifjúsági Munkás Érdekvédelmi Szakszervezet helyi vezetője, Bognár Ferenc, aki a feol.hu-nak elmondta: sikerült megállapodniuk a gyárral egy ismételt, 10,6 százalékos emelésről. A LIMESZ Szakszervezet (a Denso dolgozók szakszervezeti csoportja) és a Denso Gyártó Magyarország Kft. között – elhúzódó, de alapos elemzésekre épülő – több hónapos egyeztetés eredményeképpen bérmegállapodás született a 2024-es pénzügyi évre vonatkozóan. A bérmegállapodást Kitano Masayuki, a Denso Manufacturing Hungary  Ltd. (DMHU) elnöke is kézjegyével látta el.

Szincsák Attila, a Denso ügyvezetője a feol.hu kérdésére hozzátette: a teljes állományt érinti a béremelés. 

- A teljesítmény ösztönzése érdekében, az idei évben nagyobb hangsúlyt fektettünk a differenciálásra, főleg a magasabban bérezett kollégák körében. - tette hozzá az ügyvezető, ahogy azt is: a szektor változásai, az energiaválság, a háború és a munkaerőhiány az elmúlt időszakban megnehezítették a vállalat életét, így fontos volt, hogy olyan mértékű emelés történjen, melyet hosszútávon elbír a cég. A Denso béremelése a fehérvári gyáregység 4800 munkavállalóját érinti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában