Frissen Fejérből

2023.06.27. 20:00

A mezőszentgyörgyi fotós lélegzetelállító felvételei a pénteki viharról

Körülbelül este nyolc órakor érkezett az úgynevezett MKR (Mezoléptékű Konvektiv Rendszer) Fejér vármegyébe, melyet Durmics Balázs is megörökített. Mindezt június 23-án, pénteken tette.

Szanyi-Nagy Judit

A pénteki hidegfront érkezése Mezőszentgyörgyön

Fotó: Durmics Balázs

A mezőszentgyörgyi fotós négy nappal később lapunkkal is megosztotta felvételeit – mind fotó, mind videó formájában –, s kérdésünkre válaszolva megírta: régóta szereti az időjárást figyelni, de komolyabban csak két-három éve foglalkozik vele. Ehhez csatlakozott a fotózás szenvedélye, nagyjából ugyancsak 2020-ban.

– Azóta lényegében mindenféle időjárási eseményt megörökítek. Emellett szeretem a tájfotókat, illetve a csillagfotókat is – fűzte hozzá Balázs. Amikor pedig esélyt lát arra, hogy vihar alakul ki, mindig "terepruhát" ölt és indul is a szabadba képeket alkotni. Így tett hát a legutóbbi hidegfront érkezésekor is, amikor a több helyen nagy károkat okozó vihar tombolt. 

Mindemellett egy évvel ezelőtt egy Extrém időjárás névre keresztelt, meteorológiával foglalkozó oldalhoz is sikerült bekerülnie, ahol a tagok sok hasznos tanácsot adtak neki a még jobb minőségű felvételek elkészítéséhez.

Képei egyszerre félelmetesek és szemet gyönyörködtetők.

A vihar érkezése egy másik szemszögből
Fotó: Durmics Balázs

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában