Frissen Fejérből

2021.07.20. 13:30

Fehérvári cukrászdából lopott pénztárcát

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített lopás vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy székesfehérvári vendéglátóhelyen emelte el a cukrász pénztárcáját.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: shutterstock

A férfi 2020. augusztus 31-én reggel egy belvárosi cukrászda alkalmazottjának asztalra letett pénztárcáját vitte el 300,-Ft készpénzzel, bankkártyával és személyes iratokkal.

A férfi a pénztárcából kivette a pénzt, és az iratokkal együtt egy park falában eldugta, amit másnap megtaláltak, és a sértettnek visszaadtak.

A cselekmény tárgyi súlya okán az ügyészség a férfi kezdeményezésére és a sértett hozzájárulásával lehetőséget látott közvetítői eljárás lefolytatására. Ennek lényege, hogy az elkövető és a sértett egy pártfogó előtti személyes találkozás alkalmával egymással megállapodást köt arról, hogy az elkövető milyen módon kártalanítja a sértettet. Amennyiben ezt az elkövető teljesíti, az eljárás megszüntethető vele szemben.

Mivel a sértett időközben visszavonta a hozzájárulását ennek a fajta jogintézménynek az alkalmazásához, az ügyészség vádat emelt a büntetett előéletű férfival szemben, és tárgyalás mellőzésével közérdekű munkabüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!