De vajon ki viszi vissza?

2023.01.05. 14:30

Tűzijátékok: éjfélkor lejár az utolsó határidő

A Magyar Rendőrség közösségi-oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy a legálisan vásárolt tűzijátékokat ma éjfélig lehet visszavinni a vásárlás helyszínére, ahol kötelesek visszavenni azt.

Kecskés Zoltán, police

Holnaptól a tűzijátékok birtoklása nem csak szabálysértésnek minősül, de veszélyesek is.

Fotó: Nagy Norbert Archív

A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálat tűzszerész főosztály vezetője a bejegyzésben elmeséli, hogy beszélt már olyan eladóval, akihez egyszer visszavittek egy ilyen megmaradt tűzijátékot, majd felteszi a kérdést: De, ki viszi vissza? Mint mondja, nemcsak azért kell visszavinni, mert a 3. osztályba sorolt pirotechnikai termékek birtoklása holnaptól szabálysértésnek minősül, de veszélyesek is.

– Sok baleset abból adódik, hogy nem megfelelően használják a tűzijátékot. Például nedves lesz, ezért nem gyullad meg. Ekkor sokan elkezdik „szerelni”, javítani, megpróbálják szétszedni. De ennél is veszélyesebb, amikor kályhán, radiátoron akarják kiszárítani – teszi hozzá az alezredes.

A teljes bejegyzést alább olvashatják:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!