Kék hírek

2023.06.14. 15:12

Négy dílert és hat fogyasztót fogtak el a megyei rendőrök

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai összehangolt akció keretében csaptak le az illegális szert árusítókra és fogyasztóikra.

Fotó: police.hu

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt indított eljárást négy férfival szemben, mert információ merült fel arra vonatkozóan, hogy 2022 augusztusától hónapokon keresztül anyagi haszonszerzés céljából árulták a tiltott szereket.

A huszonéves elkövetők közül két székesfehérvári férfi fő tevékenysége a terjesztés volt, míg az ehhez szükséges anyagokat két másik társuktól szerezték be. Összehangolt tevékenységük kapcsán felmerül a bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság, a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság és a Sárbogárdi Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt akció keretében 2023. június 13-án fogták el a négy dílert és a vásárlói körükbe tartozó hat fogyasztót. Az elfogásokkal párhuzamosan több ingatlant, valamint érintett gépjárművet kutattak át a nyomozók. Ennek során kábítószergyanús anyagokat, annak porciózásához is használatos eszközöket, csomagolóanyagokat, potencianövelőket, mobiltelefonokat, egyéb elektronikai eszközöket, a vagyonvisszaszerzés érdekében pedig készpénzt, ékszereket, karórákat, gépjárműveket foglaltak le.

A terjesztőket bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vételük mellett - kihallgatták, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A nyomozás során a rendőrök vizsgálják, hogy kik vásároltak az elkövetőktől, így az eljárás további szakaszában az elkövetői kör bővülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!