Összegzés

2024.03.25. 20:30

18 órán át oltották a tüzet Kápolnásnyéken (videó)

2023-ban sem unatkoztak a tűzoltók Fejérben... Közösségi oldalukon most a vármegyei "legeket" vették górcső alá.

Feol.hu

Székesfehérvár határában, a 62-es főút 42-es kilométerszelvényénél, menet közben gyulladt ki egy kamion tartálykocsija.

Fotó: NAGY NORBERT

A leghosszabb beavatkozások

Teljes terjedelmében égett egy 350 négyzetméteres nádfedésű családi ház áprilisban, Kápolnásnyéken. Az elmúlt év leghosszabb beavatkozását igénylő lakástüzének oltása az utómunkálatokkal együtt 18 órán át tartott - adta hírül a katasztrófavédelem közösségi oldalán.

Augusztusban egy üzemanyag-szállító kamion kereke kapott lángra és a tűz átterjedt a rakományra. A helyszínen mintegy 35 ezer liternyi üzemanyag robbanhatott volna fel, profin dolgoztak a tűzoltók a 62-es úton. Az elsődleges felmérések alapján 2000 liter habképző anyagot és 60 köbméter vizet használtak fel a beavatkozás során. Egy hónapot ugrunk: a 8-as főúton egy vashulladékot szállító nyerges vontató borult árokba és gyulladt ki szeptemberben. 

Még ebben a hónapban tragédiával ért véget egy kisrepülő bemutatója Székesfehérvár-Börgöndön, melyről a feol.hu elsőként számolt be.  A tűzoltók és mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol a mentési munkálatokat a Fehérvári Tűzoltó Egyesület kezdte meg.  Ketten ültek a repülőgépben, esélyük sem maradt a túlélésre. A Trojan egy család autója mellette csapódott be, két gyerek és két felnőtt megsérült.

Oldalával az árokba csapódott egy autóbusz a Seregélyest és Sárosdot összekötő út 38-as kilométerszelvényénél. A balesetben egy ember meghalt.
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A legtöbb tűzoltó egyszerre, egy eseményen

Elektromos kábelek és alumíniumpor égett háromszáz négyzetméteren egy székesfehérvári üzemcsarnokban novemberben. A tűzoltásban 43 tűzoltó 11 járművel vett részt.
Fejér vármegye tűzoltói a szomszédos vármegyék egységeivel helyt álltak márciusban az M1-es autópályán történt halálos tömegszerencsétlenségnél, októberben a Sárosd közelében árokba borult autóbusz műszaki mentésénél.  A tragédiában egy ember életét vesztette, többen megsérültek. Az erős szél okozta viharkárok mellett a decemberi hóesésben elakadt járművek miatt emelkedett meg a riasztások száma.

És amiből nem lehet elég: gyerekmosoly

Nyitott szertárkapuk, mosolygó gyermekarcok, prevenciós foglalkozások, bemutatók és gyakorlatok kísérték végig a Fejér Vérmegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2023. évi tevékenységét - összegezték 2023-at egy videó kíséretében, melyet alább megtekinthetnek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!