horgászat

2018.01.17. 08:00

Hatkilós süllőt is fogtak Dinnyésen

Az elmúlt napok kora tavaszias időjárásában – ami ugyan mostanra elmúlt – sokan keresték fel a parti horgászhelyeket, de csónakból is többen próbálkoztak halfogással.

Lovász Lilla

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Keszegeket több kikötőben is akasztottak, de érdemes volt érzékeny szerelést és csontit használni, mert még nagyon óvatosan táplálkoztak a békéshalak. A ragadozók azonban már aktívabbak voltak, sok csukát és süllőt is sikerült kifogni, utóbbiból egy 6 kiló feletti példány is horogra akadt – mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

Imrik László gárdonyi labdarúgó 6,1 kilós süllőt fogott, pergetve Fotó: LL

A szakember hozzátette, az idén érvénybe lépő horgászrendi változások között található egy olyan pont is, ami szerint a parti horgászhelyeket folyamatosan, több napon keresztül elfoglalni tilos. A 72 órán felüli folyamatos területfoglaláshoz halőri engedély szükséges, kivéve a kempingeket és magánterületeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában