Márciusban döntő!

2018.01.24. 20:19

Természettudomány az iskolásoknak: csak kreatívan

Nem először kalandoztak a természettudomány birodalmában az általános iskolások Székesfehérváron.

Szanyi-Nagy Judit

u

- A verseny tavaly óta megyei gondozású, ami azt jelenti, hogy a Pedagógiai Oktatási Központ felvette a megyei versenyek közé ezt a megmérettetést. Így a tanév végén ünnepélyes díjkiosztója is van ennek a kalandozásnak – fogad a versenyt követően Hollósi Lászlóné fizika-kémia szaktanácsadó és Tóth István szervező tanár.

A résztvevő hetedik osztályos diákok ezúttal is több körben mérték össze tudásukat és kreativitásukat a természettudományos témákban, melyeknek középpontjában a kettes számrendszer állt.

A megmérettetés célja a természettudományos tárgyak megkedveltetése a tanulókkal Fotó: Igari Balázs

A feladatok között volt, hogy kollázst vagy videókat kellett figyelniük, sőt a biológiai tudásuk is elkélt, amikor az iskolaépületen elhelyezett webkamerán keresztül – több napon át – egy madáretetőt kellett figyelniük, kifotózva onnan az azt látogató madarakat.

A nagyjából kétórás versenyt előadások is színesítették, amelyre a házigazda székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola tanulói készültek. Hortobágyi Kristóf egy bináris oktatójátékot, Gál Erik és Orova Péter egy-egy fából készült kettes számrendszerű számlálót mutatott be. Palásti Levente vízzel számolt kettes számrendszerben, Kerti Levente egy összeadógépet modellezett, Farkas Fanni egy papírkecske segítségével fejezett ki a logikai elemeket, Kolek Zsombor pedig LED-kijelzéssel számolt.

A hét csapatból összesen öten jutottak a márciusi döntőbe: a fehérvári Teleki Bitvadászok, a Tóvárosi Királykák, a Zentai úti Einstein, valamint a házigazda Vasvárisok közül a Griffendél csapat. Mellettük a tavalyi győztes soponyai általános iskola diákjai is ott lesznek a döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában