több fontos változás

2018.02.06. 06:30

Horgászni már csak 2018-as engedéllyel lehet

Süllőből lehet mostanában a legtöbbet fogni a Velencei-tónál.

Lovász Lilla

e

Fotó: Lovász Lilla

A legtöbb velencei-tavi horgász a kikötőkben próbálkozott január utolsó napjaiban halfogással. Az évszakhoz képest enyhe időben fogtak ragadozót és békéshalat is: volt példa szép csukákra, és a keszegeket is könnyen horogra lehetett csalni, legjobban mégis a süllő evett – tudtuk meg Bozai Zsolttól, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetőjétől.

– A legnagyobb süllő közel 4 kilós volt a héten, csukából 2 kilogramm körüliek jelentették a maximumot.

A szakember felhívta a horgászok figyelmét, hogy február elsejétől már csak a 2018-as állami jeggyel és területi engedéllyel szabad horgászni. Emlékeztetett, több fontos változás is életbe lépett az idén.

A baracskai Juhász János parti pergetés során fogott süllőivel  Fotós: Lovász Lilla

A legfontosabb a napi darabszám-korlátozás (maximum 2+1 hal naponta), de ide tartozik a szonár használatának tilalma a horgászati tevékenység során, valamint a süllő és csuka felső mérethatárának bevezetése, a compó védelme. Ugyanakkor a behúzás 100 méteres távolságig mind partról, mind csónakból engedélyezett lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában