summa

2018.02.09. 10:30

Kiváló fehérek, építő kritikák a borokról Csákberényben

Nemcsak a móri borvidék nagy ígérete, a piros tramini és az ezerjó fajták keresztezéséből született generosa, hanem a cserszegi fűszeresek és rajnai rizlingek is kiválónak ígérkeznek Csákberényben és környékén – ez lehetne a summája a településen tartott bormustrának.

Házi Péter

Kocsis László építő tanácsait, de a helyi borászok egymásnak adott javaslatait is jól, örömmel fogadták a megjelentek

Fotó: Nagy Norbert

Amíg tíz-tizenkét évvel ezelőtt négy-öt beteg vagy hibás bort is kóstolhatott a lelkes borosgazda közönség, idén mindössze egy hibás tétellel találkoztak. Kiemelkedett a mezőnyből Rácz Ádám rizlingszilvánija, Lepsényi Miklós és Sáfrán András rajnai rizlingje, s ugyancsak érdemes volt megkóstolni Takács Lajos és Szabó Gábor két, egymástól teljesen eltérő ezerjóját is. Az mindenesetre érdekes, hogy a borvidék fő fajtájából mindössze két bort hoztak a gazdák. Ki tudja, talán a tavaszi borversenyek előtt titkolják a jó évjáratot?

Kocsis László építő tanácsait, de a helyi borászok egymásnak adott javaslatait is jól, örömmel fogadták a megjelentek  Fotós: Nagy Norbert

Szép cserszegi fűszerest hozott Monostori Endre, Rácz Ádám és Pataki Lajos, amiként Sáfránék sárga muskotálya és traminije, Szabó Gábor zöldveltelinije is üde színfolt volt. Amint Kőrösi Ödön alpolgármester és Kocsis László, a Pannon Egyetem Georgikon karának rektorhelyettese kiemelte, öröm volt látni, hogy egyre több a fiatal borász: Belecz Péter, Rácz Ádám és ifjabb Sáfrán András borai ott voltak a legjobbak között, sőt, talán a legjobbaknak bizonyultak ezen az estén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában