Kis falunak nagy támogatás

2018.03.10. 16:12

Hetvenöt millió forintot nyert Csabdi

A Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Csabdi, Vasztély Jövőjéért Egyesület egy közös pályázaton közel 75 millió forintot nyert.

Borsányi Bea

Török Szabolcs és Tessely Zoltán a sajtótájékoztatón

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A nyertes pályázat részleteiről pénteken délután tartottak sajtótájékoztatót Csabdin az általános iskolában, amelyen megjelent Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerület Központ igazgatója, Rakoncza Mihály, a tankerület gazdasági igazgató helyettese, Huszárovics Antal polgármester, valamint Gyuriczáné Sótér Éva, az iskola vezetője.

A pályázaton elnyert összeg, amelyet egyértelműen közösségépítésre fordítanak, mérföldkőnek is nevezhető az idén fennállásának 150. évfordulóját ünneplő, jelenleg 157 tanulóval rendelkező intézmény életében.

Az iskola 2008-ban majdnem bezárásra került és csak az Alcsútdobozzal létrehozott társulás mentette meg.

Működése pedig fontos, hiszen egy ilyen kis település életében, mint amilyen Csabdi is, az iskola meghatározó jelentőségű: közösséget teremt, hagyományt ápol és létrehozza azokat a gyökereket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az ott végzett fiatalok a településen tervezzék a jövőjüket – hangsúlyozta Rakoncza Mihály.

Török Szabolcs és Tessely Zoltán a sajtótájékoztatón
Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Tessely Zoltán úgy fogalmazott, a gyerekeken keresztül építjük a jövőt, ezért fontos az iskola, majd hozzátette, mindig jó tudni, hogy az állami forrást biztosan arra költik, amire kérik.

Ezt annak kapcsán említette, hogy az igazgatónő elmondta, olyan tevékenységi területekre igényeltek támogatást, amelyeket már eddig is működtettek, ám az elnyert összegből magasabb színvonalon és szélesebb körben tudják megvalósítani a terveiket, elképzeléseiket.

A támogatásból 2 éven keresztül, összesen 9 tevékenységi területen tudnak iskolai és községi rendezvényeket megvalósítani, foglalkozásokat, workshopokat, kirándulásokat, és más fejlesztő programokat finanszírozni, illetve ehhez eszközöket beszerezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában