2018.03.17. 08:00
Citromos, vörös áfonyás kuglóf: egyszerű, ám nagyon finom
A kuglófot úgy általában szeretem. Mindegy, hogy milyen. Az elkészítés már egy kicsit más téma.
A vörös áfonya abszolút illik a citrom ízvilágához Fotó: a szerző
Az élesztős, dagasztott kuglófokkal általában bajban vagyok. Van, hogy kívülről megég, de belül még nyers, vagy a töltelék eláztatja a tésztát, és nem tud átsülni. Ezért kerestem olyan receptet, ami sütőporral készül. Ha betartjuk a hozzávalók összeállításának a menetét, biztos lesz a siker!
Hozzávalók: 25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 4 db tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 25 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1 citrom reszelt héja és leve, valamint 2 marék vörös áfonya. Ez el is hagyható, de inkább rakjuk csak bele!
Először a vajat a cukorral habosra keverem, majd jöhetnek hozzá egyenként a tojások. Hozzáadom a citrom levét és a lereszelt héját, jól elkeverem. Legvégül adom hozzá a liszttel elkevert sütőport. Vajazott, lisztezett formába öntöm. 165 Celsius-fokon 1 óra 15 percet sütöm. A citrom nagyon kellemes benne, nem tolakodó. A vörös áfonya abszolút illik a citrom ízvilágához, feltétlenül tegyük bele! Tízóraira, uzsonnára, vacsorára vagy csak úgy. Mindenkinek ajánlom!