1848

2018.03.10. 16:20

Azok a márciusi ifjak – Programok a nemzeti ünnep jegyében

A katonai emlékpark évadnyitóját szombaton tartják, majd hétfőn kezdetét veszi a Márciusi ifjak program­sorozata.

V. Varga József

A jó idő megérkezett, a fiatalokat idén is számos érdekes és hazafias programmal, vetélkedővel, játékkal, sok-sok rendezvénnyel várja a katonai emlékpark

Fotó: KEMPP

A kegyeleti emlékfutás március 10-én, szombaton 7.30 órakor indul Székesfehérvárról, a Halesz parkból. A táv mintegy 14 kilométer, a futás a kerékpár­úton halad, és érinti Kisfaludot, Pákozdon Miska huszár szobrát, a Doni emlékkápolnát, majd a katonai emlékparkban fejeződik be.

Százhetven éves a Magyar Honvédség! Az évadnyitót szombaton 10 órakor tartják az emlékparkban, és útjára indítják a Márciusi ifjak programsorozatot. Köszöntőt mond Görög István, az emlékpark ügyvezetője, beszédet tart Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Vargha Tamás országgyűlési képviselő, honvédelmi államtitkár és Cser-Palkovics András, Fehérvár polgármestere. Az ünnepségen átadják a Katonai Emlékparkért Emlékérmeket, és felavatják a Jubileumi No. 7 Turistaérmet. A Márciusi ifjak sorozatban hétfőn délelőtt és délután Szabó József János hadtörténész tart előadást Egy szál kard, semmi más (1848–1849 kicsit másképpen) címmel.

A jó idő megérkezett, a fiatalokat idén is számos érdekes és hazafias programmal, vetélkedővel, játékkal, sok-sok rendezvénnyel várja a katonai emlékpark
Fotós: KEMPP

Március 14-én 14 órakor a Kákics ad koncertet Fehérváron, a Hotel Magyar Király előtti téren, illetve hagyományőrző bemutatóra és játszóházba invitálnak kicsit és nagyot. A Kákics március 15-én 14 órakor Pákozdon is koncertezik, az ólomkatona-öntés ugyancsak március idusán lesz az emlékparkban. Március 18-áig mindennap apródképzőt tartanak a kicsiknek, illetve huszárpróbát a nagyobbaknak, a szellemi haditorna pedig a kihívást keresőkre fókuszál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában