Széphő Zrt.

2018.04.17. 15:42

Ahol a távhő születik – A Bakony utcai telephely kitárta kapuit

A távhőszolgáltatás napjának apropóján szerdán az indusztriális terek megszállottjai, a kíváncsiak bemerészkedhettek a Széphő Zrt. Bakony utcai telephelyére. Még szép, hogy ott voltunk mi is!

Majer Tamás

Négy turnusban várták az előzetesen beregisztrált vendégeket az erőműnél. Telek László hőtermelés üzemeltetési vezető volt a látogatók kalauza. A kondenzációs kazánokat, a kényszer- és szükséghűtőket és az székesfehérvári távhőrendszert irányító irodát is megmutatta.

– Pillanatnyilag 7,7 megawattal fűtjük a várost. A téli átlag 30-40 megawatthoz képest jóval csökkentett teljesítmény. Igazából ilyenkor csak meleg víz előállítás zajlik a városban – tájékoztatott a szakember.

Az irodában műszakonként két-három fő dolgozik.

 

Huszonegyezer fehérvári lakást lát el fűtéssel és meleg vízzel a Széphő. Megtudtuk, a városszerte terjedőben lévő hőszigetelési beruházások, fejlesztések valóban hatásosak, lévén az utóbbi időben harminc százalékkal csökkent az előállítandó hőmennyiség.

A bejáráson elhangzott az is, hogy a közeljövőben – persze még évek kérdése – 2020-22 környékén valóban megszűnik a Királysori fűtőerőmű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában