Szivárványernyő az oviban

2018.05.30. 17:38

Kincskereső gyermekhét rollerrel és tánccal Cecén

Hazánkban 87 éve május utolsó vasárnapja a gyerekeké, de a Kincskereső Óvodában, hitvallásuk szerint, az aprónép minden egyes napját igyekszenek széppé tenni.

V. Varga József

Szivárványernyő a gyermekhéten – színes programok várták az aprónépet

Fotó: Fésü Andrea

A cecei ovisok nemcsak egy napon ünnepelhetik a törökországi gyökerekkel bíró gyermeknapot, hanem a jeles ünnepet megelőző hét minden napján kedveskednek nekik – mondta el lapunknak Mészáros Istvánné Éva, az óvoda vezetője. Az elmúlt hét során rolleres ügyességi versenyeken próbálták ki magukat és mérték össze ügyességüket a gyerekek. Szerdán az alkotásé volt a főszerep: a lurkók közös csoportrajzokat készítettek papírra és táblára, illetve csodás munkák kerültek a betonra aszfaltkrétával. Csütörtökön az óvoda minden gyermeke fagyizott a helyi cukrászdában. A gyermekhetet a pénteki családi nappal zárták, amit az óvoda tágas udvarán tartottak. Reggel közös, zenés tornával kezdték a napot, majd a gyerekek és családtagjaik különféle tevékenységekből válogattak.

Szivárványernyő a gyermekhéten – színes programok várták az aprónépet
Fotó: Fésü Andrea

Lehetett kézműveskedni, arcfestésen részt venni, erejüket és gyorsaságukat kipróbálni az ügyességi feladatokban. Egy maroknyi

fruska hiphop-táncot mutatott be, amit Gászler Dóri segítségével tanultak meg. Nagy sikert aratott a kötélhúzás, ahol gyerek-gyerek, szülő-szülő ellen küzdött. Az ebédet a szülők készítették el, mely nagyon ízlett a kifáradt csoportoknak. Ebéd után a tehetséggondozó néptánccsoport mutatkozott be, őket Kiss Ágnes készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában