Szeressétek őket!

2018.09.30. 07:15

Megmosolyogtató, szívmelengető műsort adtak az időseknek a csőszi gyerekek

Kívánjuk, hogy legyetek velünk még sok boldog éven át! – címezték jókívánságukat az idősek felé a csőszi gyermekek.

Szanyi-Nagy Judit

Együtt, igazi közösségként vigadtak fiatalok és idősek

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– Az idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket, és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tagjai, és mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, és a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket – köszöntötte a meghívott, 60 év feletti csőszi vendégeket Földesi Gábor polgármester.

Aztán az óvodás és iskolás gyermekek néptáncos módra kalapot emeltek az idős társak előtt, akik hatalmas tapssal és egy-egy mosollyal feleltek a produkciókra. A gyermekek ugyanis örömmel ropták a táncot, vígan énekeltek és szívmelengetően szavaltak.

Én nagyon kérlek titeket, szeressétek az öregeket! Simogassátok meg a deres fejeket, csókoljátok meg a ráncos kezeket!

– szónokolt az egyik, ünneplőbe öltözött kisfiú, megríkatva ezzel az egymás mellett ülőket.

Együtt, igazi közösségként vigadtak fiatalok és idősek
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– Nem szabad azon keseregni, hogy elmúlt felettünk az élet: vissza kell tekinteni, látni, hogy mennyi minden beérett – köszöntötte az idős társakat Deák-Vaizer Viktória lelkész, akihez az ünnepség több pontján több helyi intézményvezető is csatlakozott a köszöntők sorában.

A fiatalok az ünnepség végén nem voltak restek táncba hívni a szépkorúakat, akik természetesen nem tudtak ellenállni a gyermeki „nyomásnak”. Így több generáció vígan töltötte be az önkormányzat dísztermét, miközben az idősek nem győzték adni a buksisimogatásokat és a homlokcsókokat az apróságoknak. Befejezésképpen az idősek a helyi cukrászdából érkezett sütemények társaságában beszélgethettek tovább, az idősotthon lakói pedig – kifejezvén köszönetüket – egy-egy, maguk által készített tolltartóval, valamint szélforgóval kedveskedtek az iskolásoknak és az óvodásoknak.

Maradjatok még itt velünk! Jövőre újra eljövünk!

– zárta sorait egy kislány. A halk mosolyokból úgy vettük ki: a csőszi idősek jövőre is tervezik megnézni a csöppségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában