százhúsznál is többen voltak

2018.10.15. 16:00

Megbecsülik egymást Sárkeszin – Idős polgárait köszöntötte a község

Minden hatodik ember a faluházban mulatott szombaton a csöpp településen. Nagy volt a jókedv s a dínomdánom!

Majer Tamás

Mariska néni 94, János bácsi „csak” 91 éves

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Nyugdíjas-találkozóra várta Sárkeszi község önkormányzata szombaton a falubéli időseket. Farkas Gyuláné polgármestertől tudjuk – két évtizede vezeti a falut –, hogy a 604 lelket számláló kistelepülésen 120 nyugdíjas polgár él, közülük szinte mindenki el is jött a mulatságra, s azért fiatal szervezők, segítők is szép számmal akadtak.

Mariska néni kilencvennégy, János bácsi „csak” 91 éves
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A falut vezető asszony büszkén mesélte, hogy azok az idősebbek is kaptak kóstolót a rendezvényből, akik nem tudtak elsétálni a faluházig. Nekik szó szerint kóstoló jutott, kivitték nekik a fürge „asszisztensek” a nyugdíjas-találkozóra a Tácról megrendelt vacsorát. A főműsort Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor operettslágerektől sűrű koncertje jelentette, később Kun Csaba muzsikált. A rendezvény elején köszöntötték a legidősebbeket. A legszebb korú asszony Bányóczky Jánosné Mariska 94 éves, nála három évvel fiatalabb a legidősebb úr, a 91 esztendős Csákvári János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában