2018.11.03. 10:00
Ne vegyük fél vállról a sütőtököt! Szinte bármit készíthetünk belőle
Sütőtökből bármi készülhet, és a növény szinte bármihez kiváló alapanyagként szolgál. Még salátába is illik!
Finom és egészséges színkavalkád a tányéron: a tökkel megbolondított saláta
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap
A pörkölt mellett friss saláta is készült a Malacok nevű csapat jóvoltából Soponyán. Györki Tünde megosztotta velünk az elkészítési módot: a sütőtököt előbb kockára vágjuk, majd megpároljuk, megpirítjuk. Eközben előfőzzük a rizst, aztán kihűtjük.
Ezzel keverjük össze a rukkolát, a tököt, két kanál almaecetet, kevés sót, borsot és három-négy evőkanál szűrt almalét. Erre már csak annyi olívaolajat kell öntenünk, amennyit a saláta felvesz. Ha szeretnénk, az ételt még dióval, aszalt szilvával vagy zöldalmával is megbolondíthatjuk.