gyülekezeti kezdeményezés

2018.12.23. 07:10

Mézeskalács falu a pusztavámi asztalon

Ribárszki Ákos, a pusztavámi evangélikus egyház lelkésze a napokban megmutatta azt a mézeskalácsból készített falurészletet, melyet a régi evangélikus iskola egyik termében állítottak ki.

Nédó Géza

Pusztavám egy részlete elevenedett meg mézeskalácsból

Fotó: Nédó Géza/Fejér Megyei Hírlap

– Egy gyülekezeti kezdeményezés eredményeként jött létre a mézeskalácsfalu. Egyébként, az utóbbi években divat lett, hogy otthon mézeskalácsból nemcsak kis figurákat, hanem különböző formákat készítenek. Kértük, hogy a saját házukat formálják meg – mondta érdeklődésünkre a lelkész. Hála istennek, sokan jelentkeztek. Pusztavámi családok jöttek, tulajdonképpen felekezeti hovatartozás nélkül. A gyermekek is részt vettek a munkában, akiket egy kis karácsonyi ajándékkal jutalmaztak.

Pusztavám egy részlete elevenedett meg mézeskalácsból
Fotó: Nédó Géza/Fejér Megyei Hírlap

A sorrendről dönteni nem lehet, mert mindegyik „pályamű” egyformán gyönyörű, aprólékos és nagyon szép volt. Egy tanulságot le kellett vonni: hideg helyiségben nem szerencsés ilyen kiállítást rendezni. A mézeskalács a párát magába szívja, s bizony hamar megdől, deformálódik. Ez volt az első ilyen jellegű rendezvény, jövőre azonban ismét mézeskalács házikókat építenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában