eseménydús hónapok

2019.01.09. 07:10

Jó évet zárt Martonvásár környéke

Bokros Judit

A Bóbita Óvoda

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Tornaterem is épülhetett Baracskán

A Bóbita Óvoda uniós és önkormányzati forrásnak köszönhetően korszerűsödött 2018-ban. Kormányzati és önkormányzati finanszírozásból tornaterem épülhetett a Kozma Ferenc Általános Iskolában. A Baracskai Dráma Klub ötéves fennállását ünnepelte a múlt évben.

Megújult hivatal, óvoda Gyúrón

Fontos és látványos eredmény a faluban a polgármesteri hivatal és az óvoda energetikai felújítása. Mindkét beruházás uniós támogatással valósulhatott meg. Hetedszer rendezték meg a BringaGyúró elnevezésű kerékpáros ügyességi versenyt.

Parkolókat alakítottak ki Kajászón

Öröm, hogy 2018-ban 700 méteren újulhatott meg egy járdaszakasz pályázati pénzből. Továbbá az önkormányzat saját erőből alakított ki két parkolót, s új hulladékgyűjtőket is vásároltak.

A Bóbita Óvoda
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Kevesebb lett a kamion Ráckeresztúron

Nagyon pozitív változásokat hozott a faluban a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek kitiltása a Martonvásár– Ráckeresztúr szakaszon. Kevesebb kamion hajt át a településen, így nőtt a biztonságérzet is. Meghatározó 2018-as esemény volt a szennyvíztisztító telep átadása.

Iskola, új fenntartóval Tordason

A településen elkezdődött tavaly a polgármesteri hivatal és az egészségház felújítása. A Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában fenntartóváltás történt: az állam helyett szeptembertől a Segítő Szűz Mária Leányai Don Bosco Nővérek szerzetesi intézmény a működtető. A művészeti iskola Pillikék gyermeknéptán ccsoportja húszéves fennállását ünnepelte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában