horgászok, figyelem!

2019.04.28. 16:12

Rövidesen, azaz május második napjától életbe lép a pontytilalom

Napokon belül jelentős változások lesznek a tilalmi idők tekintetében a Velencei-tavon.

Tihanyi Tamás

A velencei Diósi János a hét elején fogta ezt a 3 kiló körüli potykát Fotó: Tihanyi Tamás

– A 16. héten végig kitűnő idő volt, időnként kora nyári hőmérsékletekkel. A fogások változó képet mutattak, inkább a hét első felében tapasztaltunk jobb eredményeket – számolt be a közelmúlt történéseiről Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. Elmondta: a horgászok többsége pontyot fogott, de a keszegezők és a nagy kárászra pályázók sem panaszkodhattak. A nagy harcsák még mindig váratnak magukra, kisebbekből akadt néhány a 16. héten is.

A velencei Diósi János a hét elején fogta ezt a 3 kiló körüli potykát
Fotó: Tihanyi Tamás

Hamarosan az egyméteresnél kisebb harcsákra fogási tilalom lép érvénybe: május másodikától csak az e feletti méretű példányokat szabad megtartani. Szintén attól a naptól a pontyra sem szabad horgászni, a faj ívás miatt elrendelt védelme miatt. Azonban jó hír a ragadozó halak kedvelőinek, hogy május elsején, szerdán nulla órától újra fogható lesz a süllő, a balin és a sügér, s ezt akár műcsalival, pergető módszerrel horgászva is megtehetik a Velencei-tavon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában