A Béla út melletti zöldterületen

2019.04.03. 07:20

Új kutyafuttató Székesfehérvár szélén, agility eszközökkel

Kutyafuttatót adott át kedd délután az önkormányzat a Béla út melletti zöldterületen. Egy vemhes törpetacskó kutyus kedves tüsténkedésével és ugatásával végigasszisztálta az eseményt.

V. Varga József

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kutyafuttató átadásán részt vett Östör Annamária önkormányzati képviselő, egészségügyi és sporttanácsnok, Vadász-Király Edit, a Székesfehérvári Kegyeleti Központ vezetője és Szekeresné Kovács Ildikó, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. városkarbantartási vezetője.

Öreghegyen, a kertvárosi övezetben már korábban felmerült az igény, hogy a térségben legyen kutyafuttató, hiszen az itt élő kutyákra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a város más területein élő négylábúakra – emelte ki Östör Annamária. Elkészült hát a futtató a lakóházaktól és a temetőtől kellő távolságra, így senkit sem zavar.

A futtató amiatt is különleges, mert felszerelték különböző agility eszközökkel, pallóval, lyukas fallal, szlalommal és ugróakadálylyal – tette hozzá Szekeresné Kovács Ildikó. Nem hiányzik a lekerített mintegy 750 négyzetméterről a kutyatoalett és a hulladékgyűjtő sem, s természetesen a gazdikra is gondoltak, a szusszanópadokkal.

Szlalom, ugróakadály és lyukas fal is került az Öreghegy melletti új kutyafuttatóba
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A temető környéke, így a parkoló és a zöldterület őrzött. Tudvalévő, hogy a temetőbe nem lehet kutyát vinni (kivételt képeznek ez alól a vakvezető kutyák), a futtatóban lehet velük foglalatoskodni – jegyezte meg Vadász-Király Edit.

Östör Annamária megdöbbenésének hangot adva elmondta: vannak, akik azzal szórakoznak, hogy kutyákat mérgeznek meg a kutyafuttatókban. Nagyon kér mindenkit: ne tegyék, hiszen a négylábúak az ember barátai és hű társai. Gyermekeink imádják őket, s általuk és értük a lurkókat egyebek között a felelősségvállalásra is meg lehet tanítani.

Megtudtuk: a távolból térfigyelő kamerákkal vigyázzák a Béla úti kutyafuttatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában