Mindig van, aki nem akar kerülni

2019.07.09. 07:10

Még húsz napig tart a terelés Pusztaszabolcson

Nehéz napokat él a város, amelyet a központi vasúti átjáró 12 nappal ezelőtti lezárása a járművel közlekedők számára szinte kettévágott.

Sági Zoltán

A város két felét összekötő, jelenlegi egyetlen vasúti átjáróhoz várakozó sorban

Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Illetve nem, ugyanis a településen tett tegnapi látogatásunkon kiderült: az autósok közül akad, aki minden tiltás ellenére is áthajt a jelenleg csak gyalogosok, kerékpárosok és az építkezési forgalom számára fenntartott, az Adonyi út és a Sport utca közötti vasúti átjárón.

A kivitelező által odaállított, az átjárót biztosító munkás érdeklődésünkre megerősítette: van, hogy figyelmeztető, megálljt mutató kézjelére padlógáz a válasz; az autós átszáguld az építés alatt álló vágányokon. A térfigyelő kamerák sem tántorítják el a szabálytalankodókat, akiket – ha addig más nem – a vágányok mellett kialakítandó munkaárkok hamarosan mindenképpen megállítanak majd – remélhetőleg nem az érkező vonat előtt. Az a vasúti átjáró a Május 1. utca és Akácfa utca végén, amely a városrészek közt a helybeliek számára átmenetileg az egyetlen legális áthajtási lehetőség, nagy terhelés alatt áll. Ráadásul jelenleg egy „apróság” ott is balesetveszélyt jelent. A sorompón áthaladóknak nincsen elsőbbségük, és ha a jelenleg elsőbbséget élvező Sport utca forgalma nem engedi le őket az átjáróból, az autósok bennrekedhetnek a nagy vasútiszerelvény-sűrűség miatt gyakorta csukódó sorompók között.

A város két felét összekötő, jelenlegi egyetlen vasúti átjáróhoz várakozó sorban
Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A helybeliek elmondása szerint a környéken kihelyezett terelőtáblák ellenére gyakorta tévednek gyanútlan átutazók a településre, akik önerőből szinte esélytelen, hogy megtalálják a fentebb említett és egyébként is csak a helyiek számára ajánlott kisegítő vasúti átjárót. A központi vasúti átjárót a tervek szerint július 27-én nyitják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában