Csatornázni fognak

2019.07.08. 07:15

Visszatekintés Zichyújfalu elmúlt időszakának eseményeire

Jutott az iskolára és az óvodára, utakat újítottak fel és telket vásároltak a leendő otthonok megteremtése érdekében.

Sági Zoltán

Az iskolaudvar mozgalmas programok helyszíne Fotó: Sági Zoltán

Az elmúlt időszak eseményei­re visszatekintve Füzesiné Kolonics Ilona polgármester elmondta: 2017 szeptemberére a falu iskolája új tornatermet kapott, később az épület energetikai korszerűsítését is elvégezték. Az általános iskola 2018 szeptemberével átkerült a Gárdonyi Református Egyházközség fenntartásába.

Támogatásból felújították a temető ravatalozóját, önerőből pedig útfejlesztéseket végeztek, az elmúlt bő 4 év alatt közel 30 millióból. Szintén önerőből a délutáni szabad­idős tevékenységeket kiszolgáló játszóteret telepítettek az általános iskola udvarára csakúgy, mint az óvoda udvarára. E két fejlesztésre mintegy 3-3 milliót fordítottak.

Az iskolaudvar mozgalmas programok helyszíne Fotó: Sági Zoltán

Az önkormányzat megvásárolta továbbá a település központjában elterülő üres területet, ahol három építési telket mértek ki – egy esetleges későbbi lakópark építése céljából. – Mivel az a terület a falu központi része, szeretnénk, ha az önkormányzat dönthetne róla, milyen épületek kerülnek oda – indokolt a polgármester.

Egy tavaly nyári BM-döntés a falut végre a gárdonyi szennyvíz-agglomerációhoz csatolta, mára azonban tudni: a csatornázáshoz szükséges infrastruktúra kivitelezése csak a 2020 utáni finanszírozási időszakban indul meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában