„Nem elcsépelt frázis, való igaz: kapni jó, de adni még jobb!”

2019.10.10. 15:00

A labdarúgó is segített a velencei élelmiszerosztásban

Az immáron velencei lakos focistával együtt vitt tartós élelmiszert a város vezetője a rászorulóknak. Nem most tette először – rendszeresen szervez adománygyűjtést, illetve vesz részt nehéz sorsú emberek támogatásában.

S. Töttő Rita

Kleinheisler László és Koszti András cipeli az adományokat – segítőtársaikkal vitték a tartós élelmiszert Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Koszti András, Velence polgármestere rendszeresen, évente több alkalommal segíti adományokkal vagy éppen anyagiakkal a város nehéz sorsú családjait, lakóit. Az elmúlt időszakot nézve a városvezető elmondta: a nyáron a polgármesteri hivatalon keresztül hirdetett tartósélelmiszer-gyűjtést a helyi és tókörnyéki rászoruló családokat, gyermekeket és nagycsaládosokat támogató alapítvány javára, majd néhány héttel később a speciális oktatási, nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó Dr. Ranschburg Jenő EGYMI igazgatójának adott át jelentős mennyiségű száraztésztát. Most, október 6-án ismert társa is akadt a jótékonykodásban: a közel egy éve már velencei lakos válogatott futballista, Kleinheisler László.

A jelenleg a horvátországi Eszéken légióskodó középpályás, valamint párja, Kata csatlakozott Koszti Andráshoz és feleségéhez, Mónikához, együtt kopogtattak be egy telepakolt autónyi tartós élelmiszerrel, valamint gyümölccsel több rászoruló helyi családhoz, illetve egyedül élő, elsősorban idős emberhez, akik láthatóan nagy örömmel fogadták a váratlan látogatókat. Kleinheisler László elmondta, hogy éppen csak hazaérkezett, máris mennie kell tovább a magyar válogatott edzőtáborába, de mivel mindenképpen segíteni szeretett volna, első hívásra igent mondott a polgármesternek.

Kleinheisler László és Koszti András cipeli az adományokat – segítőtársaikkal vitték a tartós élelmiszert
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

 

Többek között tésztát, konzerveket, lisztet, cukrot, étolajat, tartós tejet és gyümölcsöt vittek a rászoruló embereknek, illetve családoknak ezen az október eleji napon.

– Nem elcsépelt frázis, való igaz: kapni jó, de adni még jobb! Nincs felemelőbb érzés annál, mint segíteni nehéz sorsú embertársainkon! – hangsúlyozta Koszti András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában