Igenis léteznek még csodák

2019.10.21. 14:00

Egymást érik Fejérben a jótékonysági rendezvények

„Egy család, ki sajnos zokog még, / De nem tarthat örökké a tolószék.”

Szanyi-Nagy Judit

Az édesanyjába kapaszkodó Leventéért még a néptáncosok is megmozdultak (a háttérben)

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Hiába keresnek rá e sorokra, a Kyllynts dala annyira friss (Zentéért szólt először), hogy csupán az előadó és a szám címének ismeretében található meg az interneten. A zeneszám a Van tovább nevet viseli.

A többi között ez is felcsendült Dégen, a Béke téri településközpontban, ahol vasárnap jótékonysági vásárt szervezett a Csókás család. Plüssfigurák, az otthont ékesítő tárgyak, sütemények is várták új gazdáikat – becsületkasszás jelleggel. Volt, aki az – önkormányzat által biztosított – asztalról semmit nem vett el, de a ládába pénzt dobott. A reggelt jótékonysági futással, kerékpározással kezdték, a néptáncosok pedig műsort adtak a kilátogató Leventének és édes­anyjának. Összesen 275 ezer forintot gyűjtöttek – tudtuk meg Csókásné Oroszi Éva szervezőtől. Eközben ugyancsak Dégen, az Álmok tava horgásztavon apa-fia horgászat zajlott. Székesfehérvárról, Ágostonpusztáról és helyből is érkeztek családok. A szerdától tartó gyűjtés eredménye eddig több mint 232 ezer forint – értesültünk Rózsa Attila szervezőtől.

Az édesanyjába kapaszkodó Leventéért még a néptáncosok is megmozdultak (a háttérben)
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Enying, Lajoskomárom

Ezzel párhuzamosan Enyin­gen másodjára rendeztek sütinapot, a református templomban pedig zenés családi (jótékonysági) istentiszteletet tartottak. Előbbiről az ötletgazda Paluska Nikolett-től és a szervező Enyingi VSE vezetőségétől megtudtuk: nagyságrendileg 900 ezer forintot gyűjtöttek össze – úgy, hogy nemcsak a sütivásár, de a vasárnapi futballmérkőzés (eddigi rekord) bevételét is beleszámították a végösszegbe. Ez utóbbi több mint 100 ezer forintot kóstált.

Azonban a jótékony hétvége kétségkívül a Juhászné Kopácsi Brigitta és ­Kneiszné Baics Kriszti által szervezett lajoskomáromi szüreti felvonulással és bállal kezdődött. A „lajosi” ősz már hosszú évek óta felvonulás nélkül telt el, így külön örömhír volt, hogy az efféle mulatozás nemcsak újra megjelent a településen, de jótékony célt is szolgált. Felsorolni is lehetetlenség a segítőket (magánszemélyek, gazdák, a siófoki és a tamási fürdő, az önkormányzat, a Reizinger család, a sertéstenyésztő kft., az iskolavezetés), akik tombolatárgyakkal, borral vagy éppen pénzbeli támogatással járultak hozzá a sikerhez. Már a felvonuláson is elkezdődött a gyűjtés, amely a bálon tetőzött: a 170–180 fős mulatozás (és a nap) végén 514 ezer forintot számoltak a szervezők. Emellett a zenész, Németh Csaba a saját költségeit is felajánlotta a családnak.

A gyűjtések jövő hétvégén folytatódnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában