kellemes családi nap

2019.10.08. 14:30

Piknikkosarak az iszkai kastélyiskola parkjában

Harmadszor szervezett családi pikniket az iskolai alapítvány.

Palocsai Jenő

A kastély nemcsak a falu ikonikus épülete, de a kulturális élet egyik központja is

Fotó: archív

Az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskoláért Alapítvány családi piknikkel indította a nemrég kezdődött 2019–20-as tanévet. A már hagyománynak számító program célja, hogy a családok, baráti társaságok kötelezettség és szervezett program, illetve tevékenység nélkül, pusztán csak a jó időt és a társaságot élvezve töltsenek el a kastélyparkban pár kellemes órát. Ez az elgondolás annyira bejött az embereknek, hogy idén is közel száz fő terítette le a plédjét és pakolta ki a piknikkosarát a fűben.

Jólesett a lazítás az alapítvány tagjainak is, mondta el Horváth Zsuzsanna, a kuratórium elnöke, hiszen júniusban zárult egy 20 milliós pályázat, a Menő Menza, ami a sok munka és szervezés mellett rengeteg élményt és a tárgyi eszközt is adott a helyi iskolásoknak. Főzőklubok, nyári balatoni és helyi napközis táborok mellett egy sztárséf, Buday Péter színesítette a nyarat. Érkeztek konyhafelszerelések és új étkezőasztalok, emellett sportnapot, őrségi gasztrománia-­bemutatót és dietetikus szaktanácsadást is tartottak.

A kuratórium tervei között szerepel, hogy külföldi partnerekkel belevágnak az Erasmus-programba, és szeretnének elindítani egy pénzügyi tudatosságot fejlesztő programot is az iskolások körében. Olyan tabletek beszerzése is napirenden van, amiket a diákok a tanórákon tudnak használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában