ne dőljünk be a kéregetőknek!

2019.11.13. 16:11

Telefonos csalók – A fehérvári Polgármesteri Hivatal nevében gyűjtöttek volna

Egy székesfehérvári cég hívta fel a figyelmet az esetre, miután két alkalommal is megkeresték őket a kéregetők, anyagi támogatás reményében.

ÖKK

Forrás: Shutterstock

A Hivatal elhatárolódik minden ilyen tevékenységtől, és arra hívja fel a munkaadók és a lakosság figyelmét, hogy ne dőljenek be a csalóknak!

Az ÖKK tájékoztatása szerint, az egyik székesfehérvári céget két alkalommal is kéregetők keresték fel telefonon, az elmúlt időszakban. Első alkalommal azt mondták, hogy a székesfehérvári mentőállomás számára gyűjtenek. A jóhiszemű vállalkozás 50.000 forintott fizetett ki egy értéklevélre. Mikor másodszor is felkeresték őket, akkor a telefonáló a Városfejlesztési Kft. munkatársaként mutatkozott be. Ezúttal azt mondta, hogy a Hivatal az Őrangyal 2004 Életmentő Alapítvánnyal közösen szervez gyűjtést, egy olyan háromgyermekes családnak, amelynek leégett a háza. A korábban már becsapott cég pontos bemutatkozást kért, a hívó fél azonban zavarba jött és bontotta a vonalat. Ígérte, hogy emailben részletes tájékoztatást fog küldeni, azonban ez azóta sem érkezett meg a céghez.

A Polgármesteri Hivatal nem gyűjt támogatásokat és a jövőben sem áll szándékában ilyen típusú karitatív tevékenységbe kezdeni. Elítéli a hamis kéregetőket, akik azokat az adománygyűjtőket tüntethetik fel rossz fényben, akik valós célokra és becsületesen kérik mások segítségét, annak a célnak az érdekében, hogy ők is segíthessen a rászorulóknak. A Hivatal felhívja a lakosság és a városi vállalkozások figyelmét is, hogy járjanak el körültekintően a hasonló eseteknél, ne dőljenek be a nevében kéregetőknek!

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában