Székesfehérvár Gazdaságáért díj

2019.12.13. 18:00

Negyvenévnyi munka gyümölcsét díjazták a Hiemer-házban

Átadták a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat a Hiemer-ház ünneplőbe öltöztetett báltermében.

Palocsai Jenő

Horváth Tamás a duális felsőoktatás támogatásában is komoly szerepet vállalt Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A megyei jogú város szinte valamennyi képviselője, meghívott közintézmény-vezetője, valamint gazdasági szereplője megjelent a rangos eseményen. A zsongó beszélgetés kevéssel este hat után csendesedett el, mikor fúvósok zenéje adta meg az alaphangulatot.

A Székesfehérvár Gazdaságáért díjat évente adományozza az önkormányzat annak, aki a szakmában elismert, és tevékenységével hozzájárul a város gazdasági életének fejlődéséhez. A 2019-es esztendő díjazottja Horváth Tamás, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgató-helyettese. Az elismerést Cser-Palkovics András adta át a ma már nyugdíjas vezetőnek.

Horváth Tamás a duális felsőoktatás támogatásában is komoly szerepet vállalt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Horváth Tamás székesfehérvári születésű szakember, aki vegyészmérnöki, környezetvédelmi szakmérnöki diplomával is rendelkezik. Lassan negyven éve, 1980-ban csatlakozott a Köfémhez. Szakmai karrierjét a vállalat energetikai csapatában művezetőként kezdte, környezetvédelmi osztályvezetőként folytatta, majd a privatizációt követően lett a társaság környezet-, egészségvédelmi és munkabiztonsági igazgatója. Ő irányította az egyik legnagyobb hazai azbesztlebontási projektet, valamint a duális felsőoktatás támogatásában is komoly szerepet vállalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában