Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Ön­kor­mányzati Társulás

2019.12.08. 07:20

Új hulladékkezelő központok épülnek megyénkben

A 89 új hulladékgyűjtő és hulladékszállító jármű üzembeállításával a hulladékgazdálkodási társulás területén közszolgáltatást végző cégek hiányos járműparkját bővítették, illetve pótolták, valamint beszerzésre került 231 ezer új, szelektív gyűjtésre alkalmas hulladékgyűjtő edényzet is.

V. Varga József, FMH

143 települést fog össze a hulladékgazdálkodási társulás Fotó: archív

A négy megye 143 települését összefogó Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Ön­kor­mányzati Társulás Székesfehérváron, a városháza dísztermében tartotta nemrégiben alakuló ülését. Az önkormányzatok által delegált társulási tagok megválasztották a szervezet döntéshozó szerve, a társulási tanács tisztségviselőit és bizottságait. A társulási tanács elnöki tisztségét Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, az alelnöki tisztségeket Barta Endre, Dunaújváros alpolgármestere és Tóth István, Gárdony polgármestere tölti be a következő önkormányzati választásokig. Az operatív tanács, illetve felügyelő bizottság elnöki teendőit Nyikos László, Polgárdi polgármestere, illetve Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere látja el.

143 települést fog össze a hulladékgazdálkodási társulás Fotó: archív

A társulás fő feladata a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosítása mellett továbbra is a hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztését szolgáló, bruttó 23,2 milliárd forint összegű uniós és kormányzati támogatású projekt megvalósítása. Már beszereztek 231 ezer hulladékgyűjtő edényt, melyekkel a lakossági szelektív hulladék gyűjtését és szállítását is meg tudják oldani várhatóan 2020 második félévétől. Üzembe állítottak 89 új hulladékgyűjtő és hulladékszállító járművet is.

Amint megtudtuk: folyamatban van 19 egyéb, a hulladék kezelését szolgáló gép beszerzése, melyeket a megépülő két nagy hulladékkezelő központ működése során hasznosítanak majd. Az Adonyban és Székesfehérváron épülő re­gionális hulladékkezelő központok kivitelezése a terveknek megfelelően halad, építésük várhatóan 2020. február-március hónapban indul. 2020-ban és 2021-ben nyolc új hulladékudvar épül Budakeszin, Dunaföldváron, Dunaújvárosban, Gárdonyban, Móron, Oroszlányban, Polgárdiban és Székesfehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában