várják a szavazatokat

2020.01.07. 07:15

Egy szeletnyi Esterházy – Két osztály is versenyez a Vasváriból

A cím alapján ne egy tortára gondoljanak, ó, ne! Történelmi kalandozásra hívjuk önöket!

Szanyi-Nagy Judit

A Vasvári 10B/2 néven versenyző csapat Fotók: Estöri/Facebook

Pontosabban a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium diákjai és az Estöri (Esterházy kreatív történelmi) tanulmányi verseny kiírói, az Esterházy Magyarország Alapítvány szervezőbizottsága teszi ezt. A tizedik osztályosoknak meghirdetett országos – és határainkon túli – megmérettetés a 2019/2020-as tanévben is folytatódik, olyannyira, hogy mostani tudósításunkkor már a második fordulóról számolhatunk be. Ebben Fejér megyéből a székesfehérvári Vasvári-iskola két osztálya érintett: ők azok, akik egy-egy fotójukkal a Best of 1873–1896 témakörben versenyeznek, s kérik a közönség szavazatait az Estöri közösségi oldalán.

A Vasvári 10B/2 néven versenyző csapat Fotók: Estöri/Facebook

A fotókat ugyanis nem csak szakmai zsűri értékeli: a legtöbb lájkot szerző közönségdíjas mű készítői a harmadik versenyfordulóba is továbbjutnak, amely a döntő előtti szakaszt jelenti. A közönségszavazás január 8-án, szerdán, az esti órákban zárul.

Ebben a tanévben a verseny témája a következő: „A dualizmus kora, a gazdaság és a társadalom dinamikus fejlődése, az urbanizáció, az iparosodás és polgárosodás az 1873–1896 közötti korszakban.”

Szavazataikat várja a Vasvári
másik csapata is, 10B/3 néven

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában