közlemény

2020.05.08. 16:20

Pályafelújítások miatt módosul a vasúti menetrend megyénk több pontján

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

MÁV

A nagy sebességű vonatszerelvények fékútja akár 1000 méter is lehet

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap / Archív

A Székesfehérvár–Szombathely vonal Sárvár és Porpác közötti szakaszán május 12-én, Celldömölk és Sárvár, illetve Ostffyasszonyfa és Sárvár között pedig május 13-án és 14-én pótlóbuszok viszik az utasokat. A Veszprém–Szombathely vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, felújítások miatt.

A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon június 18-án éjszakáig néhány esti és hajnali, kora reggeli vonat helyett pótlóbuszok közlekednek Székesfehérvár és Balatonfüred, illetve Aszófő között. Az érintett vonatok: a Székesfehérvárról 3:40-kor és 23 órakor, továbbá a Balatonfüredről 3:13-kor, 20:45-kor és 21:37-kor indulók. Az észak-balatoni vonal villamosítását végzik az éjszakai órákban, amikor kevesebb vonatot és utast érint az átszállás.

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon május 16-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek az Ercsi és Pusztaszabolcs közötti felújítások miatt. A Déli pályaudvarról 23:55-kor induló S40-es (4158-as számú) vonat helyett későbbi időpontban, 0:15-ös indulással S40-es (4110-es számú) vonat közlekedik Pusztaszabolcsig. A Bátaszék–Sárbogárd vonalon a Bajáról a Keleti pályaudvarra tartó Ex839-es számú Gemenc expressz módosított menetrend szerint közlekedik. A felújítás későbbi fázisaihoz igazítva további módosítások is várhatók.

A felújítási munkák Ercsi és Pusztaszabolcs között folytatódnak május 17-től június 2-ig, a következő munkafázisban is módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon. A Déli pályaudvarról 23:55-kor induló S40-es (4158-as számú) vonat helyett későbbi időpontban, 0:15-ös indulással S40-es (4110-es számú) vonat közlekedik Pusztaszabolcsig. A Bátaszék–Sárbogárd vonalon a Bajáról a Keleti pályaudvarra tartó Ex839-es számú Gemenc expressz módosított menetrend szerint közlekedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában