hamarosan végeznek

2020.07.11. 14:15

Zajlik a körhálózat helyreállítása Iszkaszentgyörgyön

Hetek óta tartanak a munkálatok a falu „felső”, Bakonykúti felé vezető részén, ami miatt a József Attila utcában egysávosra szűkül az út egy része, de a Rákóczi utcán is figyelmesen kell vezetni.

Borsányi Bea

Egy darabig még eltart a munka

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A faluban 2004-ben vezették be a szennyvizet, amelyet követően a kastély alatti részen, a Rákóczi utcában csőtörés történt. Mivel a szakembereknek akkor nem sikerült feltárniuk a törés pontos helyét, a problémát a DRV úgy orvosolta, hogy kizárta az érintett szakaszt a vízvezeték-hálózatból. Ezzel azonban megszűnt a településen a körhálózat, ami azt jelenti, hogy amennyiben csőtörés történik a faluban, a javítás idejére a korábbinál több háztartásban kell szüneteltetni a vízellátást.

Egy darabig még eltart a munka
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Csőtörések márpedig sajnos elég gyakran előfordulnak, mivel sok helyen az 1960-as években épült ki a vízvezeték-hálózat, a csövek alaposan elöregedtek mára. A mintegy 10 millió forintba kerülő helyreállítást a DRV a vízi közművek üzemeltetése után járó használati díjból oldja meg. A munkák során néhány házi vízbekötést is cserélni kellett, valamint készült egy új tűzcsap is. Ha minden a tervek szerint halad, egy-két héten belül végeznek a helyreállítással.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában