még nincs készen a járda

2020.09.18. 07:50

Balatoni út: javítják a hibákat

Még nincs lezárva a Balatoni úti felüljáró műszaki átadás-átvétele, közölte lapunkkal az önkormányzat.

Majer Tamás

Úgy másfél tucat ilyen hiba, púp „tarkítja” a járdát

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A félreértések elkerülése végett, arról nincs szó, hogy ne lehetne közlekedni a fontos felüljárón. Nos, a napokban lapunk is foglalkozott a közlekedésnek nemrég átadott felüljáró járdáján lévő kisebb hibákkal. Megírtuk, azokat láthatóan növénygyökerek okozzák, s láthatóan foglalkoznak velük az illetékesek. A téma egyébként az internet népét is foglalkoztatja. Egy, a fehérvári közlekedésre fókuszáló facebookos oldal fórumán is közzétettek róla egy bejegyzést. Ott vulkánnak nevezték a járdán jelentkező púpokat, ami persze erőteljes túlzás.

A témáról Székesfehérvár önkormányzata az alábbi összefoglalót küldte meg a Fejér Megyei Hírlap számára:

– A járdahibák valójában a kivágott nyárfák bennmaradt gyökérdarabjainak hajtásai. Tuskómarás után még maradtak a töltésben a gyökérből, amit a közvilágítási kábel sérülése nélkül nem tudott a kivitelező kiszedni, viszont a nyárfa tipikusan az a növény, ami rendkívül agresszívan kezd el kihajtani kivágás után, gyökérről. A kivitelező ezeket a területeket vegyszerrel kezelni, a hibákat pedig javítani fogja. A műszaki átadás-átvételi eljárás még nincs lezárva! – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában