Koronavírus Fejérben

2020.09.07. 11:24

Pozitív lett egy vasváris diák koronavírus-tesztje

Pozitív lett a koronavírus tesztje a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium egyik diákjának, akit kontaktkutatás során azonosítottak, majd teszteltek. Ahogy azt Horváth Józseftől, a gimnázium igazgatójától megtudtuk, a diák budapesti ismerőseivel érintkezett korábban.

Borsányi Bea

Forrás: Pixabay.com

A teszt pozitív eredményéről vasárnap este tájékoztatták az intézmény vezetőjét. A Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya azt az utasítást adta az iskolának, hogy azok az osztálytársak, akik közvetlenül is érintkeztek ezzel a diákkal, mindenképpen maradjanak otthon. Mint megtudtuk, a 31 fős osztály nagyjából kétharmada nem ment hétfőn iskolába, közülük természetesen az egyik a padtárs volt. Az igazgató azt is elmondta, az otthon maradt tanulók digitálisan kapcsolódnak be a tanításba a karantén ideje alatt.

Az, hogy melyik fajta tesztet végezték el az érintett diáknál, nem derült ki. Az iskola várja a hatóságok további utasításait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában