nagy segítség

2021.01.25. 07:35

A tél ellenére is javítják az utakat Fehérvárcsurgón

Megújult a településen a Vermes dűlő útja. Az időjárás nem mindig kedvez a munkálatoknak, de az önkormányzat mindent elkövet, hogy járhatók legyenek az utak.

Palocsai Jenő

Nehezen járható út volt a Vermes dűlő, és bár a település vezetése tervezi a mellékutcák felújítását a későbbiekben, azért feltöltötték mart aszfalt bedolgozásával a kátyúkat. A téli időjárás nehezítette a munka elvégzését, de nem annyira, mint amennyivel segítette a kivitelezést a decemberben átadott önkormányzati traktor és a hozzá tartozó eszközök.

Az alig egy hónapja hadrendbe állított traktor nemcsak az utak felújításánál bizonyult hasznosnak, ugyanis azóta havat is toltak és a síkosságmentesség érdekében sót is szórtak vele.

A mart aszfalt persze nem végleges megoldás, így nagyban függ az úttest élettartama attól, hogy mekkora forgalmat bonyolít. Az ott lakók számára nagy segítség a kátyúmentes út és sokan, köztük az Aranyhegy dűlő telektulajdonosai is bíznak abban, hogy az önkormányzat hosszú távú útfelújítási terveiben ők is szerepelnek.

Az időjárás szeszélyeinek megfelelően szervezték a Diós utca rendbetételét is, ahol magassági ágvágókkal igyekeznek elvégezni az űrszelvényezés nehéz, de elengedhetetlenül fontos feladatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában