Frissen Fejérből

2021.05.05. 07:30

Megkezdték a rákötést Lovasberényben

Utolsó szakaszába lépett a szennyvíz­beruházás. A napokban elindult a próbaüzem, a háztartások rácsatlakoztathatják ingatlanjukat a gerincvezetékre, és ezzel kapcsolódnak a rendszerhez.

S. Töttő Rita

Csak az elmúlt két hétben elérte a kétszázat a csatlakozások száma, a lovasberényi projekt halad

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Négy átemelő, közel húsz kilométer csővezeték és egy korszerű szennyvíztisztító telep épült – sorolta a hírlapnak Südi Mihály polgármester, hozzátéve, az emberek nagy része már nagyon várta, hogy élhessen a lehetőséggel, s felszámolhassa az emésztőgödröt és az azzal járó gondokat. A lelkesedést mi sem mutatja jobban, mint hogy az elmúlt két hétben elérte a kétszázat a csatlakozások száma.

Csak az elmúlt két hétben elérte a kétszázat a csatlakozások száma, a lovasberényi projekt halad
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A rákötéshez szükséges nyomtatványokat a Fejérvíz Zrt. előkészítette, amit az önkormányzat eljuttatott minden fogyasztó postaládájába. A kitöltött nyomtatványokat a polgármesteri hivatalban kell leadni. Tényleg próbáltunk megtenni mindent, hogy az embereknek segítsünk a szerződéskötésben, egy egész települést érintő beruházásról van szó, aminek ügyintézését a pandémiás helyzet megnehezíti – fogalmazott Südi Mihály, s elmondta azt is: a próbaüzem három hónapig tart, mely alatt remélhetőleg meglesz a kiértékeléshez szükséges szennyvízmennyiség. – Sok lakosban felvetődött a kérdés: a szolgáltatás díjáról nem tudunk semmit, akkor hogy írjuk alá a szerződést? A módosított vízdíj összegéről még nincs információnk, a három hónap próbaüzemet követően kalkulál az üzemeltető, s azt még jóvá kell hagynia a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak. Óvatos becslések szerint ez az időpont ősz elejére várható – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában