Frissen Fejérből

2021.07.14. 20:13

Megújult a nagyforgalmú bevezető útszakasz Bicskén

A város legforgalmasabb, nyugati bevezető útját újították fel 2030 méter hosszan, s az 1-es számú főúthoz is elkészült a körforgalom kiviteli terve.

Zsohár Melinda

20210714 8101-es út átadása, Bicske. A képen balról-jobbra: Molnár István a Magyar Közútkezelő Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának vezetője, Tessely Zoltán országgyűlés iképviselő, Bálint Istvánné Bicske polgármestre és Mészáros Kartal Óbarok polgármestere. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Naponta mintegy ötezer gépjármű halad át e szakaszon oda és vissza, az intermodális központ, azaz a nagyállomási fejlesztés miatt nehéz gépjárművek is használják az immáron 11 centiméteres „vastagaszfalttal” megerősített úttestet – mondta el Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója a helyszínen. A 8101-es út ezen szakasza 1981-ben épült, jelenleg 281,2 millió forintot fordítottak a kivitelezésre.

1981-ben készült el az a szakasz, amelyet most teljesen felújítottak
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos a gyors avatáson elmondta: e beruházás is része a Magyar Falu Program útfejlesztéseinek a vidéki élet minőségének emelése érdekében. Országosan tízezer kilométernyi négy- ötszámjegyű, alacsonyabb rendű út felújítását tartalmazza a program, háromezer kilométernyi rekonstrukció már megtörtént. Fejér megyében tíz ilyen jellegű projekt folyik, tizenegy előkészületben, az összeadva százkilométernyi útra 16 milliárd forintot fordítanak. Ha „marad” a Magyar Falu Program, akkor az említett bicskei körforgalom is elkészül, utalt a képviselő a jövőre és egy benyújtott petícióra a helyi ellenzék részéről. Ők kérik aláírásokkal a körforgót, amelynek azonban már készen vannak a kiviteli tervei, tette hozzá Tessely Zoltán.

A szomszédos település polgármestere, Mészáros Kartal és Bálint Istvánné bicskei polgármester érintett településvezetőkként hangsúlyozták az utak fontosságát a térségben. Tatabánya és Budapest felől is nagy forgalmat vezet be a városba ez a szakasz, ahol a csapadékvíz-elvezetést is megoldották, s megújították a forgalomtechnikai eszközöket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában