Frissen Fejérből

2021.09.29. 10:26

Módosítva, de minden terület funkciót kap a Várfalparkban

Módosították a korábbi terveket a Várfalpark felújításával kapcsolatban, azonban így sem marad funkció nélkül a belvárosi terület.

Beke Zsombor

A Várfalparkban megkezdődtek a felújítási munkálatok

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az eredeti tervek alapján a Várfalparkban modern, ugyanakkor történelmi játszóteret alakítanának ki. A pénteki közgyűlés viszont ezzel kapcsolatban módosításról döntött.

Cser-Palkovics András elmondta, a parkkal kapcsolatban a városszépítők keresték meg az önkormányzatot, hogy bár értik, hogy egy ilyen tematikájú játszóteret terveznek a várfal mellé, mégis más helyszínt ajánlanának a kivitelezéshez. Elsősorban tehát civil kezdeményezés következtében született meg a rendelet módosítása, amelynek értelmében a történelmi tematika köré épülő játszótér az eredetileg tervezett helyszín helyett a szemközti Petőfi parkban épül fel. A polgármester kiemelte, a beruházás tavaszra el fog készülni.

A Várfalparkban megkezdődtek a felújítási munkálatok
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ugyanakkor a Várfalparkban már zajló munkálatok is céllal folytatódnak tovább. Ezen a területen Székesfehérvár virágoskertjét hozzák létre. A park megvalósításának ötletével kapcsolatban Cser-Palkovics András elmondta, Fehérvár német testvérvárosában, Schwäbisch Gmündben láttak hasonló példát. A polgármester kiemelte, a virágoskert, közepén a Püspökkúttal különleges parkjává válhat majd Székesfehérvárnak. Ugyanakkor az, hogy a terület funkciót kapjon, azért is fontos, mert ennek hiányában olyan jelenségek tapasztalhatók, amivel kapcsolatban sok bejelentést kap az önkormányzat.

Ehhez a témához kapcsolódva a polgármester elmondta azt is, hogy a Bőrgyár területe is funkciót kap a jövőben. A város ezen része is hamarosan megtelik élettel, hiszen ezen a területen ifjúsági teret hoznak létre. A központi épületet a kivitelezés során megtartják, ugyanakkor a körülötte elterülő betonplaccokat zöld parkokká alakítják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában