Frissen Fejérből

2021.09.27. 11:30

Megáldott növekedés a Szent Imre Általános Iskolában

Különös időpontban teltek meg pezsgő élettel a Szent Imre Általános Iskola nemrég felújított belső terei, valamint sportpályája. Szombaton zajlott az ünnepi megáldása a 95 éve alapított iskola közelmúltban történt átalakításának.

Palocsai Jenő

Az iskola igazi közösségi terekkel bővült

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A nyolcadik osztályos tanulók oratóriumjátéka indította el az ünnepséget. Az elő­adásért járó vastapsot követően Csák Lajos tartott ünnepi beszédet. Az igazgató összefoglalásából kiderült, hogy az 1,68 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően öt teljesen új, három felújított tanteremmel, egy új építésű tanári szobával, és egy szintén teljesen új, mindennel felszerelt aulával, valamint megszépült sportpályával és szabadtéri tanteremmel gazdagodott a patinás épület. Az energiahatékonyságot a szigetelt nyílászárók, illetve a tetőre szerelt napelemrendszer is támogatja. Az új, liftes lépcsőház pedig összeköti és közelebb hozza egymáshoz a Budai úti és a Szent István téri épületrészt.

Az eseményen részt vett Cser-Palkovics András is, aki örömmel látta, hogy közösségi terekkel is bővült az iskola. A polgármester beszédében biztatta a nyolcadikosokat, hogy maradjanak az intézményben, kezdődjön velük az új gimnáziumi oktatás!

Az iskola igazi közösségi terekkel bővült
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Spányi Antal főpásztor áldotta meg a felújított épületet. A Székesfehérvári Egyházmegye vezetője úgy fogalmazott: – Elkészült valami, ami nekünk szép, ami célját tekintve a jövőt szolgálja, a családokat segíti küldetésükben.

Az esemény zárásaként a meghívott vendégeket körbevezette Csák Lajos igazgató a megújult iskolaépületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában