Frissen Fejérből

2021.10.25. 07:45

Imádságos megemlékezést tartottak a Székesegyháznál

A Székesegyház emlékkeresztjéhez hívta imádságos megemlékezésre a fehérváriakat Spányi Antal megyés püspök.

Déri Brenda

Spányi Antal, Berze János és Bencze András a székesfehérvári bazilikához hívtak közös, imádságos megemlékezésre

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A reggeli, kissé hűvösebb idő ellenére is nagyon sokan jöttek a megemlékezésre. Nyitóbeszédében Görög István, a KEMMP – Katonai Emlékpark Pákozd – ügyvezető igazgatója emlékezett ötvenhatos hőseinkre. Az ügyvezető elmondta, maga is 1956-ban született: emlékei ugyan nincsenek, de édesanyja elmondta neki, egy fel nem robbant lövedék az ő fürdőkádjukban landolt. Megemlékezett azokról a fiatalokról, apákról és ifjakól, akik vállalták, hogy akár az életük árán is védik hazájukat és szabadságukat. A tiszteletteljes megemlékezésen részt vett többek között Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, Cser Palkovics András fehérvári polgármester, Simon László kormánymegbízott és Törő Gábor országgyűlési képviselő, valamint Sipos Ernő Péter dandártábornok.

Spányi Antal, Berze János és Bencze András a székesfehérvári bazilikához
hívtak közös, imádságos megemlékezésre
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepi beszédet követően a történelmi egyházak képviselői: Spányi Antal megyéspüspök, Berze János református lelkész, Bencze András evangélikus püspök helyettes, lelkész és Kovács Dániel baptista lelkipásztor imádkoztak ’56 hőseiért. Az esemény zárásaként a közéleti szereplők koszorút helyeztek fel a Mártírok emléktáblájához, mindeközben pedig egy gyönyörű fuvolajáték kísérte a tiszteletadást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában