Frissen Fejérből

2021.10.08. 07:15

Jelképes árú fehérvári bérlet a diákoknak?

Házi Péter

Az intermodális csomópont megépülése a vasútállomásnál az összehangoltság fizikai megvalósulása lesz, de buszbérletet már most is vehetünk a MÁV applikációjában

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Néhány napja a Vízivárosban tartott lakossági fórumot Horváth Miklósné, a körzet önkormányzati képviselője, amelyről a hírlapban is beszámoltunk. A fórumon többször is felmerültek közlekedési kérdések, s az is, hogy az iskolai tanítási napokon hosszú sorok kígyóznak a környék gyűjtőútjain, illetve a Víziváros belső útjain.

Ezzel kapcsolatban Cser-Palkovics András polgármester egy igen izgalmasnak tűnő ötletről is ejtett néhány szót. Eszerint egy olyan bérletkonstrukciót lenne érdemes bevezetni, amely a középiskolásoknak jelképes összegért kínálná a buszbérletet.

– Szeretnénk, ha maximum egy vonaljegy ára vagy kevesebb lenne egy egész havi bérlet a diákoknak, és szeretnénk egyéves próbát tenni. Az intézkedésnek akkor lesz értelme, ha nem autóval viszik majd a nagyobb diákokat a szülők reggel az iskolába, hanem önállóan, busszal közlekednek – fogalmazott a polgármester, aki lapunk érdeklődésére kis türelmet kért, várhatóan a jövő héten kiderülhetnek a részletek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában