Frissen Fejérből

2021.10.02. 19:46

Októberi teríts-meríts Gárdonyban, két év után újra

Az időseket köszöntötték Gárdonyban szombaton délelőtt.

Tihanyi Tamás

Szondi László feleségével azt ünnepelte, hogy ötven éve házasok

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvényen nem tudott jelen lenni a város két legidősebb lakosa és legrégebben házasságot kötött házaspárja, ezért pénteken Tóth István polgármester az otthonukban, majd szombaton tapssal üdvözölték őket. A legidősebb nénit, a 102 éves Szilasi Mihályné, Szteklács Éva Máriát, és a legidősebb bácsit, a 96 éves Bukovics Ferencet, valamint a legidősebb házaspárt, Trájer Sándort és feleségét, Tereánszki Teréziát. Ők 67 évvel ezelőtt, 1954. október 11-én kötöttek házasságot Gárdonyban.

A jelenlévőket a polgármester köszöntötte.

 

„Amikor végignéz az ember az életén, azt látja, hogy kisiskolás korban felhőtlenül teltek a napok, szaladgáltunk, játszottunk, küzdöttünk egymással, szerettünk, sírtunk nagyokat, de mindig ott volt mellettünk az édesanyánk. Aztán jött a felnőttkor, az ember akkor még egészséges volt, tele lendülettel, akarattal, harci vággyal, nem gondolt arra, hogy az idő mulandó. Aztán idősebben már eszébe jut, hogy eltelt annyi év, s bizony egyre jobban vigyáznom kell magamra, hogy holnap is úgy tudjak felkelni, hogy hasznos lehessek a családban, örömet tudjak szerezni a férjemnek, vagy a feleségemnek. Már nem azért küzdünk, amiért fiatal korunkban, inkább magunkért, mert tudjuk, mindent meg kell tenni azért, hogy egészségesek maradjunk.”

Szondi László feleségével azt ünnepelte, hogy ötven éve házasok
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A városvezető arra emlékeztetett, hogy hazánkban az időseknek minden okuk megvan arra, hogy optimisták legyenek. Fantasztikus vívmánynak nevezte az idősek számára eddig nyújtott és a továbbiakban tervezett kedvezményeket, s azt kívánta, mindenkiben legyen elegendő erő és egészség ahhoz, hogy ezeket a lehetőségeket ki tudja használni. De azt is látja, a gyerekeink boldogan vállalják saját gyermekeiket, mert olyan kormányzati támogatások vannak, amelyek komolyan segítik a családalapítást, a gyermekes családok életét. Ilyen még nem volt a magyarság történetében, emlékeztetett Tóth István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában