Frissen Fejérből

2021.10.26. 10:00

Újabb támogatást kapnak a fehérvári önkéntes tűzoltók

Több évtizedes barátság és szakmai együttműködés után újabb mérföldkövéhez érkezett a Fehérvári Tűzoltó Egyesület és Schwäbisch Gmünd tűzoltóságának kapcsolata.

Baráth Eszter

Koppán Viktor Dávid (fehérben) elnök céljaikról is beszélt

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A testvérváros tűzoltóságának vezetői és munkatársai ismét Székesfehérvárra látogattak, hogy továbberősíthessék a kapcsolatot a Fehérvári Tűzoltó Egyesülettel. A sűrű programban kapott helyet az a sajtótájékoztató, ahol egyebek mellett egy újabb, Schwäbisch Gmündből érkező támogatást is bejelentettek.

Koppán Viktor Dávid, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnöke elmondta, az egyesületük lezárta az előző ötéves szakaszt, amit tisztújítás követett. Ennek fényében kibővített elnökséggel folytatják tovább munkájukat. Az egyesület elnöke kiemelte, 2016-ban, amikor újraindították az önkéntes tűzoltóságot a városban, elsődleges céljuk volt, hogy visszanyúljanak a gyökerekhez, amihez nagy segítséget nyújtottak a testvérváros tűzoltói. Nekik köszönhetően gépjárművek és szakmai felszerelések is érkeztek Székesfehérvárra. Koppán Viktor elmondta, most céljaik között szerepel, hogy az önkéntesek toborzását fellendítsék, a fiatalokkal megismertessék ezt a hivatást és a lakosság figyelmét felhívják a lakástüzek veszélyére, azok elkerülésére.

Koppán Viktor Dávid (fehérben) elnök céljaikról is beszélt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ralf Schamberger, Schwäbisch Gmünd tűzoltóságának parancsnokhelyettese megerősítette, újabb gépjármű érkezik a városba, ami nemcsak a tűzoltásban, de a polgári védelmi tevékenységben is segítséget tud majd nyújtani.

A résztvevőket Viza Attila közbiztonsági tanácsnok is köszöntötte és köszönetet mondott a testvérváros szakembereinek a támogatásért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában