Frissen Fejérből

2021.10.09. 08:00

Villant a vella, és fogott a festék Fehérváron

Szinte már hagyomány a 72 óra kompromisszum nélkül nevű országos program, melyre Fejérben is mindig akad jelentkező. Pénteken a Szent Kristóf Házban egész nap folyt az önkéntes munka és az ismerkedés.

Palocsai Jenő

A ciszterci gimis önkéntesek kerítést is festettek

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Egy projektindítóval kezdődött az evangélikus közösségi házban a 72 óra kompromisszum nélkül országos program Fejér megyei része. Az ökumenikus kezdeményezés három napon át tart, és az a szokás, hogy vasárnap közös élménybeszámoló, értékelő, fotónézegető rendezvény zárja az önkéntesek hosszú hétvégéjét.

A Ciszterci Szent István Gimnázium 10 fős diákküldöttségét fogadta pénteken délelőtt Magyar László. A Szent Kristóf Ház vezetője elmondta:

– Az önkéntes munka során környezetvédelmi, oktatási, szociális feladatokkal találkoznak a fiatalok, és azon belül is olyanokkal, amelyek a társadalom számára hasznosak.

A ciszterci gimis önkéntesek kerítést is festettek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Magyar fiú- és lánycsoportra osztotta az önkéntes fiatalokat. A kesztyűvel felszerelt lányok csapata az utcafronton álló léckerítést festette le. Eközben a fiúk gumicsizmába bújtak, majd lapátot és vellát ragadva a kert, illetve a templom udvara felé igyekeztek, hogy ott Varga Gábor irányítása mellett átmozgassák, fellazítsák a kertben és az udvaron képződött zöldhulladék feldolgozásából születő komposzthalmokat.

A Gaja Környezetvédő Egyesület vezetője ismertette, hogy melyik részmunkafolyamat mire való, legyen az a komposzt nedvesítése vagy éppen az, hogy mennyi nitrogén- és mennyi széntartalmú anyag kerülhet a kertbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában