Frissen Fejérből

2021.11.05. 09:00

Egy új, elkészült úttal segítik a pákozdi hegyen élőket

Régóta bukdácsolnak a kátyúkban a hegyen, most végre van egy új út.

Tihanyi Tamás

Az Ibolya utcáig egy réteg aszfalt került az útra a pákozdi hegyen élők közlekedésének segítése érdekében

Fotó: Tihanyi Tamás

Hosszú ideje kénytelen nélkülözni a csatorna- és ivóvízhálózatot az üdülőövezetnek, vagy felsőövezetnek nevezett településrész, ahol azonban már elég sokan állandó lakosok. Többször és több formában nekifutottak már helyben a megvalósításnak, ám sikertelenül.

– A megoldás még várat magára – ismerte el Kardos Ádám polgármester, de hozzátette: az önkormányzat úgy gondolta, segíteni kell az ott lakókat abban, hogy rendezett körülmények között juthassanak el otthonaikba. – A képviselő-testület ezért döntött úgy, hogy a Szegfű utcát az Ibolya utcáig egy réteg aszfalttal látja el. Ez a beruházás nem kidobott pénz, mert ha lehetőség adódik arra, hogy közművesítsünk, akkor ezt az aszfaltot vissza lehet marni, és máshol mart aszfaltként, vagy visszakeverve újra fel lehet használni. Természetesen mielőtt belefogtunk volna az útépítésbe, megfutottuk a kötelező köröket, hogy kiderüljön, reális időn belül várható-e bármilyen fejlesztés az adott területen. De az egyeztetések során világossá vált, hogy a beruházáshoz szükséges fedezet sem a DRV-nek, sem pedig az önkormányzatnak nem áll rendelkezésére. Csak pályázati forrásból lehetséges az előrelépés, de egyelőre ilyen pályázatot nem látunk.

Az Ibolya utcáig egy réteg aszfalt került az útra a pákozdi hegyen élők közlekedésének segítése érdekében
Fotó: Tihanyi Tamás

Az elmúlt két évben az önkormányzat folyamatosan kereste a pályázati lehetőségeket, és elég sokat be is nyújtottak. Ha a víziközmű-hálózat bővítésére ilyen lehetőség nyílik, beadják hozzá a szükséges dokumentumokat, de erre még várni kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában